dilluns, 16 de març del 2015

ALIMENTACIÓ INFANTIL AL CENTRE RAQUIS: trobada de famílies




Aquest dissabte,  14 de març, vaig tenir l’oportunitat d’impartir una xerrada sobre alimentació infantil al centre Raquis.  En aquesta xerrada vam poder tractar diferents temes en relació a l’alimentació infantil en un espai en que van poder venir diferents famílies a compartir les seves inquietuds.

Entendre l’alimentació a dintre de l’espai de la família ha estat un dels objectius de la xerrada. La família és el context en que el nen adquireix la seva cultura alimentària. Com a pares els transmetem als nostres fills les nostres passions i els nostres rebuigs  cap als aliments.  Des del moment que neixen,  com a pares ens convertim en uns amfitrions que els anem acompanyant en el viatge que els ha de portar a adquirir la nostra/seva cultura alimentària. Aquests paper ens dóna la responsabilitat de ser uns bons amfitrions, d’ajudar-los a adquirir aquesta cultura i alhora de poder millorar-la.  

En el moment que comencem a pensar en com és aquesta cultura que oferim als nostres fills, apareixen també una sèrie de problemes arrelats amb repercussions importants de cara a la salut, que ens porten a cercar maneres diferents d’enfocar l’alimentació: 

  Excés de sucres de ràpida absorció.

  El gluten

  Consum excessiu de làctics.

  El balanç omega 3/omega 6.

  Manca de fruita i verdura

  Proteïna poc diversificada

  Poques matèries primes 

La manera en que encarem  cadascuna d’aquestes qüestions definirà la manera en que fem la nostra cultura alimentària. És important que el coneixement d’aquests temes no ens porti com a pares a sentir que l’alimentació és un espai amb moltes complicacions en el que és molt difícil prendre decisions encertades. Més aviat, es tracta d’encarar aquests problemes des de la nostra creativitat, trobant noves maneres de fer en la nostra dieta. Si podem incorporar aquests canvis des de la curiositat i les ganes de provar coses noves, serà més fàcil que aquestes aportacions cristal·litzin en el nostre estil de vida. Si vivim aquests canvis només com un sacrifici que fem de forma temporal, els guanys que assolirem seran molt més limitats.

A aquells que vau estar dissabte, us agraeixo la vostra assistència. A aquells que sentiu curiositat per a acostar-vos al  món de l’alimentació infantil, us convido a que vingueu en properes edicions.  

Fins aviat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ANIMA'T A DIR LA TEVA