dimarts, 9 de desembre del 2014

De què va tot això?


Per què ocupar-se de la salut quan no s’està malalt? La salut és només cosa de metges? Quina relació tenen els nostres hàbits de vida amb la nostra salut? Per què costa tant fer canvis en el nostre estil de vida? Per què fracassa sovint la força de voluntat alhora d’emprendre canvis en l’estil de vida? Què aporten els canvis en l’estil de vida aquí i ara? Per què preocupar-se per la salut quan tots coneixem persones que tot i cuidar-se van emmalaltir? Quina relació hi ha entre l’estil de vida i la qualitat de vida?

Aquest  blog pot interessar a aquell que  voldria millorar la seva salut perquè comença a veure com la seva forma de viure l’afecta, però que s’adona que no és gens fàcil fer canvis en el seu estil de vida. Va dirigit també a aquells que han fet alguns intents de  millorar el seu estil de vida però que no han assolit els seus objectius,

No vull plantejar la salut des del punt de vista de la prevenció si no de la qualitat de vida. La intenció no seria parlar de quins elements dels nostre estil de vida s’han de canviar per la por a emmalaltir, si no de com aquests canvis ens permeten estar millor en el present, ja que promouen una major vitalitat i per tant, una major qualitat de vida.

També parlarem dels aspectes psicològics dels processos addictius, del paper que juguen aquestes restriccions de la nostra llibertat alhora d’avançar cap una millor salut i qualitat de vida. S’intentarà oferir eines i recursos útils per afrontar canvis: deixar els tabac, deixar el cànnabis,  millorar la dieta, vèncer l’addicció als dolços, vèncer el sedentarisme,...

Aquest és un  espai d’apoderament per a la salut. Intentarà ser una eina per què les persones que s’hi adrecin puguin guanyar poder sobre les seves vides en matèria de salut. L’apoderament és un pas d’espectador passiu a protagonista, és un instrument per arribar a ser el subjecte de les teves decisions. Per assolir aquesta finalitat es centrarà en dos objectius :

-Aportar informacions de qualitat en matèria de salut (teràpies, dieta, alimentació)
-Aportar elements que ajudin  a les persones a sentir-se més capacitades per a construir el seu propi camí cap a una millor qualitat de vida.


També vull destacar el paper que hi jugareu tots vosaltres, que  amb les vostres opinions i aportacions podreu anar enriquint aquest espai, que pretén ser un espai col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ANIMA'T A DIR LA TEVA